Biodanza stimuleert vijf thema's die in het leven van mensen belangrijk zijn: Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectie en Transcendentie. 

Via dans, muziek en gevoel kunnen we intense belevingen van levend zijn oproepen.

 

Vitaliteitvitaliteit

is het leven met energie tegemoet treden en een goede balans vinden tussen actie en rust. Het is belangrijk om vitaal te zijn zodat we kunnen uitreiken naar wat we nodig hebben en verlangen in het leven.

 

Seksualiteit (man-zijn en vrouw-zijn)sexualiteit

We ontwikkelen een gezond gevoel van ons man-zijn en vrouw-zijn door ons eigen plezier te ontdekken en ons sluimerend verlangen wakkker te maken. Dat begint met je eigen lijf als man of vrouw te leren kennen en te waarderen.

Sensualiteit is al je zintuigen gebruiken, gevoelig zijn. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes wordt vastgehouden of streelt. In biodanza wordt dit deel in het leven op zachte wijze herontdekt. Je vermogen tot intimiteit en sensualiteit zal substantieel toenemen.

 

creativiteit2Creativiteit

is HOE je nieuwe ervaringen creëert voor jezelf en anderen.

 

Affectieaffectiviteit2

is ons natuurlijke vermogen tot liefhebben en genegenheid ervaren.

Als we anderen ontmoeten, hebben we de vaardigheid nodig om genegenheid te geven en te ontvangen. Empathie maakt dat we ons kunnen verplaatsen in een ander.

 

Transcendentiecreativiteit

is het moment waarin je jezelf overstijgt en je verbindt met het grotere geheel. Het is je openen naar je menselijk potentieel.

 

Door contact te maken met jezelf en andere groepsleden integreer je jouw persoonlijkheid en verdiep je je mogelijkheden tot verbinding.

 

Biodanza is een effectieve manier om weer in balans te komen.

We beginnen een workshop met actieve oefeningen die onze vitaliteit en vreugde stimuleren.

In de tweede helft worden de oefeningen rustiger zodat we ons lichaam kunnen ontspannen en nieuwe energie kunnen opdoen.

 

Tijdens de workshop praten we niet, zodat ons hoofd even rust krijgt en we ons lichaam de kans geven om nieuwe positieve ervaringen op te doen.

 

Na een tijd op regelmatige basis deel te nemen in een biodanzagroep, zullen de meeste mensen merken dat hun leven op positieve wijze verandert. Zij krijgen meer zelfvertrouwen, voelen zich lekkerder in hun vel en zijn beter in staat liefdevolle relaties te onderhouden.

 

Biodanza gebruikt beweging, muziek en contact tussen mensen om dit te bereiken.

 

Biodanza is een dansvorm afkomstig uit zuid-amerika die zich inmiddels over de gehele wereld heeft verspreid.
In Nederland zijn er inmiddels meer dan 120 plaatsen waar je wekelijks kunt deelnemen aan een Biodanza avond.

Biodanza betekent letterlijk : Dans van het leven.cirkel

Zonder woorden te gebruiken.

Biodanza is er voor volwassenen, voor ouderen, voor kinderen; het is mogelijk voor iedereen. In gemengde groepen of juist per doelgroep.
We gebruiken geen geleerde pasjes, we stimuleren je eigen bewegingen en tempo te ontdekken.
We dansen alleen, met z'n tweeen of met de gehele groep. Er is altijd een actief en een ontspannend gedeelte in de dansavond.

Naast wekelijkse danslessen in Utrecht en Hilversum organiseren we ook (dag) workshops met speciale thema's: bijvoorbeeld mannelijkheid en vrouwelijkheid, ouder en kind, dans & massage.