Biodanza stimuleert vijf thema's die in het leven van mensen belangrijk zijn: Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectie en Transcendentie. 

Via dans, muziek en gevoel kunnen we intense belevingen van levend zijn oproepen.

 

Vitaliteitvitaliteit

is het leven met energie tegemoet treden en een goede balans vinden tussen actie en rust. Het is belangrijk om vitaal te zijn zodat we kunnen uitreiken naar wat we nodig hebben en verlangen in het leven.

 

Seksualiteitsexualiteit

We ontwikkelen een gezond gevoel van ons man-zijn en vrouw-zijn door ons eigen plezier te ontdekken en ons sluimerend verlangen wakkker te maken. Dat begint met je eigen lijf als man of vrouw te leren kennen en te waarderen.

Sensualiteit is al je zintuigen gebruiken, gevoelig zijn. Een glimlach, een gebaar, een hand die zachtjes wordt vastgehouden of streelt. In biodanza wordt dit deel in het leven op zachte wijze herontdekt. Je vermogen tot intimiteit en sensualiteit zal substantieel toenemen.

 

creativiteit2Creativiteit

is HOE je nieuwe ervaringen creƫert voor jezelf en anderen.

 

Affectieaffectiviteit2

is ons natuurlijke vermogen tot liefhebben en genegenheid ervaren.

Als we anderen ontmoeten, hebben we de vaardigheid nodig om genegenheid te geven en te ontvangen. Empathie maakt dat we ons kunnen verplaatsen in een ander.

 

Transcendentiecreativiteit

is het moment waarin je jezelf overstijgt en je verbindt met het grotere geheel. Het is je openen naar je menselijk potentieel.

 

Door contact te maken met jezelf en andere groepsleden integreer je jouw persoonlijkheid en verdiep je je mogelijkheden tot verbinding.